Gyakori kérdések

Mit jelent a befecskendező tesztje?

A befecskendező tesztje (diagnosztika) azt a tesztsorozatot jelenti, ami több, különböző jellegű mérés során vezet el a hiba okának megtalálásához. A diagnosztika nem keverendő össze a hiba elhárításával.

Miért kell a javítás után is tesztelni?

Számunkra a legfontosabb a partner elégedettsége, amit csak azzal tudunk elérni, ha az általunk javított alkatrész képes a gyártó által előírt paraméterek teljesítésére, (tehát nincs meglepetés a próbaút során), amit a gyártó tesztpadján minden esetben ellenőrzünk.

Az ultrahangos tisztítás valóban hasznos, vagy csak reklámfogás?

Az ultrahang hatására a folyadékban sok apró buborék keletkezik, amik a szennyeződéseket mechanikusan lazítják fel. Az apró buborékok a tárgy szinte hozzáférhetetlen részeiben is kifejtik hatásukat, így a tisztítás 100%-os szemben a vegyszeres tisztítással. A kérdésre válaszolva jelenleg a legjobb hatásfokú tisztítási eljárás.

                      

                      Előtte                                                             Utána

Kapok a javítás után bármilyen mérési jegyzőkönyvet?

Két jegyzőkönyvet adunk. Egyet, amikor elkészül a mérés az alkatrész hibájának meghatározásakor és egyet a javítás eredményességének ellenőrzésekor.

                       

 

Létezik olyan, hogy gyári felújított?

Igen, létezik és sok esetben mi is ezt javasoljuk a felújítás helyett, mert előfordul, hogy gyorsabb a komplett egység beszerzése, mint a felújításhoz szükséges alkatrészeké, de természetesen erről minden esetben egyeztetünk partnerünkkel.

Mivel tud többet egy Diesel Center nevet viselő javító, mint egy névtelen felújító?

A Bosch Diesel Center-ek a szakma csúcsát jelentik: mind mélységében, mind pedig az új rendszerek vizsgálatában tudniuk kell mindent, ami a Bosch dízel rendszereivel kapcsolatos. Röviden a mechanikus adagolótól a legújabb technológiájú Common Rail befecskendezőkig, mindenhez megvan a szükséges tesztpadjuk és javító eszközük, amelyhez társul még a gyártó által magas szinten képzett, naprakész szakemberi háttér. Ezzel szemben egy névtelen felújító nem minden esetben tudja az adott hibát pontosan meghatározni, ami a későbbiekben újabb költséges javításhoz vezet.

       

Mikor kell gyanakodnom üzemanyagrendszer hibára?

A motor nehezen indul, nagyobb terhelésnél leáll, esetenként egyenetlenül jár, erőteljes kopogás terheléskor, füstöl.

Gyári felújított vagy új alkatrész vásárlása esetén a használt alkatrészeimet visszakapom?

Gyári felújított alkatrész vásárlása esetén a gyártónak minden esetben vissza kell küldeni a rossz alkatrészeket, ezért ezeket nem tudjuk visszaadni. Amennyiben új alkatrészeket vásárol a rossz alkatrészeket visszaadjuk Önnek.

Csak személyesen tudom bevinni az alkatrészeket Önökhöz vagy valamilyen csomagküldő szolgáltatóval is megoldható ez?

Természetesen személyesen is behozhatja vagy csomagként is feladhatja. Előtte azonban időpont egyeztetés szükséges. Fontos, hogy tudjunk a csomag érkezéséről, mert  így a lehető legrövidebb idő alatt tudjuk elvégezni a javítást.

Hány hónap garanciát adnak az Önök által felújított alkatrészekre?

6 hónap garanciát biztosítunk az alkatrészekre.

Eredeti alkatrészeket használnak a javítás alkalmával?

Igen, mert meggyőződésünk, hogy az eredeti gyártói alkatrészekkel lehet minőségi javítást végezni, nem utolsó sorban az eredeti alkatrészek felhasználásával tudjuk a gyári teszteket elvégezni, majd jegyzőkönyvet készíteni a gyártók javítás-ellenőrző rendszerén keresztül.

Mezőgazdasági- és munkagép diesel alkatrészeinek felújításával is foglalkoznak?

Igen és fontos tudnivaló, hogy a gépgyártók a meglévő üzemanyagbefecskendező-rendszerekhez fejlesztik a motorokat, ezért a diesel alkatrészeket olcsóbban tudjuk beszerezni közvetlen a gyártótól (Bosch, Delphi, Simens VDO, Denso) és nem az adott gépet forgalmazó cégen vagy annak szervizein keresztül, amely megdrágítaná ezen alkatrészek beszerzését.

            

 

Személyautó és teherautó diesel alkatrészeinek felújításával is foglalkoznak?

Igen, és ezeknek az alkatrészeknek a felújítását vagy a gyári felújított alkatrész beszerzését alacsonyabb áron tudjuk megoldani, mint a gépjárművet forgalmazó cég vagy annak szervize.

Mit kell nézni az alkatrészen, hogy be tudják azonosítani?

Mindig az alkatrész gyári cikkszámát kell nézni. Ez vagy bele van ütve az alkatrészbe vagy egy matrica jelzi a cikkszámot.